Saammeko esitellä – toimitusjohtajamme Hanna Pihlajarinne

Hanna Pihlajarinne on Aeroff Oy:n toimitusjohtaja. Hän vastaa yrityksen markkinoinnista ja myynnistä.

Koulutukseltaan Hanna on tekniikan tohtori. Hän on työskennellyt yli 15 vuotta tuotekehityksen eri tehtävissä, joissa hän on saanut laajaa kokemusta tuotantotaloudesta. Koulutustaustansa ja erityisosaamisensa ansiosta hän tuo tiimiin kokemusta ja osaamista erityisesti innovaatioiden kaupallistamisesta, immateriaalioikeuksista sekä riskien hallinnasta. Hänen aiempia työnantajiaan ovat olleet Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK), Accenture ja Nokia. TAMKissa hän työskentelee myös edelleen.

Aeroff parantaa teollisuudessa työskentelevien työoloja poistamalla aerosoleja koneiden poistoilmasta. Tietoisuus aerosoleista ja niiden terveysvaikutuksista kasvaa Hannan mukaan koko ajan. Tutkimuksista saadun tietopohjan kasvettua ja tietoisuuden lisäännyttyä on ryhdyttävä toimenpiteisiin. ”Minun mielestäni enää nykypäivänä ei voida olettaa, että teollisuudessa ’kuuluu’ työskennellä tunkkaisessa, pahanhajuisessa ja terveyshaitoille altistavassa ilmassa”, Hanna korostaa. Hän on innoissaan siitä, että voi omalla työllään vaikuttaa työilman terveellisyyteen: ”Tuomme muutosta työpaikoille!”

Aeroffin tähänastisesta historiasta Hanna muistaa erityisesti hänen esiintymisensä kansainvälisessä startup-yritysten kilpailussa Start.Up!Germany. Saksassa järjestetty tapahtuma tarjosi paljon verkostoitumismahdollisuuksia. Toimitusjohtaja Hanna edusti kilpailussa Aeroffia ja suomalaisia startup-yrityksiä. Hänen esiintymisensä lavalla oli hänelle itselleen mieleenpainuva elämys. ”Pitchaaminen ison yleisön edellä lavalla, voimakkaan valaistuksen lämmittäessä, oli kyllä ainutlaatuisen jännittävä kokemus!”, hän muistelee.

Vapaa-ajallaan Hanna on innokas metsässä liikkuja. ”Suunnistusharrastus vie perhettämme moneen paikkaan, minne muuten ei tulisi mentyä. Erilaiset metsät ja maastot mitä Suomessa on tarjolla, tulevat tutuksi!”